Tarča tudi polnilni kabli
Tatvine
Tarča tudi polnilni kabli
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.06.2021 00:43

Tatovi so vse bolj domiselni v svojih podvigih in med njihovimi najnovejšimi tarčami so se zlasti v Veliki Britaniji znašli tudi kabli za polnjenje električnih avtomobilov.

Urša Prosenjak

Z vse večjim številom električnih avtomobilov so priložnost zase našli tudi nepridipravi. Mnogi lastniki svoje električarje pustijo na polnilnicah nenadzorovane več ur ali pa celo vso noč. To izkoristijo tatovi, ki se polastijo polnilnih kablov. Slednji namreč vsebujejo baker. Vsebino enega kabla tatovi prodajo za okoli 200 funtov. Avtomobili z motorji z notranjim izgorevanjem medtem še vedno ostajajo tarča tatov katalizatorjev.

Težava je posebej pereča v Veliki Britaniji, kjer je nanjo opozorilo tamkajšnje podjetje za upravljanje z odpadki Divert. »Polnilni kabli so za tatove zelo privlačni, saj se prodajajo po kar visoki ceni, prodajajo pa jih na spletu in tudi pri nelegalnih preprodajalcih surovin. Vozniki se bodo najlažje izognili nevšečnostim, če bodo svoja vozila polnili pod nadzorom,« je povedal predstavnik podjetja Mark Hall.

V Veliki Britaniji je trenutno več kot pol milijona električnih ali PHEV vozil, vlada pa namerava prepovedati prodajo novih vozil s klasičnim pogonom do leta 2030, zato je pričakovati vse več tovrstnega kriminala, sploh ker gre za razmeroma enostaven zaslužek.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija