Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.


Na cesti je že deset tisoč hitrih Peugeotov 208 GTi
15.03.2014 08:26 Artur Švarc

Manj kot eno leto od začetka prodaje so v tovarni Poissy proizvedli desettisoči Peugeot 208 GTi s patentirano oznako Origine France Garantie.

V letošnjem letu Peugeot praznuje trideseto obletnico modela 205 GTi, desettisoči primerek vozila 208 GTi pa pri tem potrjuje uspešno reinterpretacijo legende in strategijo znamke za izboljševanje palete izdelkov v nižjem tržnem razredu. 208 GTi, ki je bil javnosti premierno predstavljen leta 2012 na svetovnem avtomobilskem salonu v Parizu. Tega elegantnega športnika iz nižjega avtomobilskega razreda proizvajajo v tovarni mesta Poissy ekskluzivno za celoten svet. Kar 76 % njegovih sestavnih delov je proizvedenih v Franciji, s čimer si je 208 GTi v oktobru 2013 priboril oznako: Proizvedeno v Franciji z garancijo.

Mali športnik je bil lansiran ob koncu marca 2013 in je po zgolj osmih mesecih trženja že presegel letno ciljno količino. Nadvse hitro je očaral evropske kupce, predvsem Francoze, Angleže in Nemce, zelo lep tržni uspeh pa je dosegel tudi na Japonskem, v Argentini in Mehiki.