Zoe se umika električni Petki
Renault
Zoe se umika električni Petki
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
04.08.2021 00:46

Renaultov električni Zoe ne bo doživel nove generacije.

Urša Prosenjak

Direktor Renaulta Luca de Meo je povedal, da se bo model Zoe ob koncu proizvodnega cikla poslovil. Renault bo presedlal na novo povsem električno platformo in to bo odprlo vrata novim modelom.

Zoe je bil dolgo med najbolje prodajanimi modeli v Evropi in najbolje prodajan Renaultov električni avto. Doslej je bilo prodanih več kot 300.000 primerkov. Po predstavitvi leta 2012 je doživel nekaj posodobitev, vendar njegova platforma postaja zastarela.

V letih 2023 in 2024 bo Zoe dobil naslednika. Zamenjal ga bo popolnoma nov Renault R5. Renault želi z uporabo nove skupne platforme CMF-EV zavezništva Renault-Nissan-Mitsubishi postati konkurenčnejši, saj naj bi to zmanjšalo stroške celo za tretjino.

Prvi Renaultov model na omenjeni platformi je povsem električni Megane, v novem valu Renaultovih baterijskih električarjev pa bodo še Renault 4, Renault 5 in visokozmogljivostni modeli Alpine.

Sicer pa mora Renault izboljšati svojo ponudbo električnih vozil. Nekdanji favorit Zoe namreč ne more več držati koraka s konkurenco. Lovoriko najbolje prodajanega električarja na domačem trgu je namreč od njega prevzel Tesla Model 3, ogroža pa ga tudi Peugeot e-208. Svež model utegne predstavljati uspešen nov začetek.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija