Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Ekstremno

Najdražja registrska tablica
10.08.2021 00:24 Urša Prosenjak

Lamborghini Aventador SVJ Roadster je že sam po sebi precej drag, pričujoči primerek pa je najverjetneje najdražji na svetu. Za to je zaslužna njegova registrska oznaka.

Tablica je vredna 10 milijonov evrov. Gre za registrsko oznako države Katar, na njej pa je edinstvena trimestna številčna kombinacija 123. Kupljena je bila na dražbi in naj bi bila najdražja registrska tablica na svetu. Razlog, zakaj je dosegla takšno vrtoglavo ceno, ni znan in ga niti ni mogoče razumeti.

Sicer pa tudi nosilec tablice, Aventador SVJ Roadster, ni napačen. Zunanjost je biserno bele barve, streha pa je iz ogljikovih vlaken. Za popestritev skrbijo še črni in vijoličasti poudarki. Notranjost je v barvni kombinaciji bele in vijoličaste, na armaturni plošči pa so detajli iz ogljikovih vlaken. Pod pokrovom motorja je 6,5-litrski V12 z močjo 566 kW in navorom 720 Nm, povezan s sedemstopenjskim avtomatskim menjalnikom, ki moč prenaša na vsa štiri kolesa. Do stotice potrebuje le 2,9 sekunde, njegova najvišja hitrost pa je 350 km/h.