Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Darilo

Limuzine za olimpijce
11.08.2021 00:35 Urša Prosenjak

Na olimpijskih igrah v Tokiu se je Kitajska uvrstila na drugo mesto po številu zbranih zlatih medalj. Kitajski športniki so domov prinesli kar 38 medalj, le eno manj kot prvouvrščene ZDA. Proizvajalec avtomobilov Hongqi je za dobitnike odličij pripravil posebno presenečenje.

Vseh 52 športnikov, ki so zaslužni za 38 zlatih medalj za Kitajsko, je Hongqi nagradil z luksuznimi limuzinami H9. Cena vsakega z najvišjim nivojem opreme znaša 57.061 dolarjev, kar pomeni celotno vrednost daril skoraj 3 milijone dolarjev.

Medtem ko bodo zlati olimpijci svoje avtomobile lahko obdržali za vedno, pa tudi 32 srebrnih in 18 bronastih ne bo ostalo praznih rok. Vozila Hongqi H9 bodo dobili brezplačno v uporabo za določen čas.

Podjetje Hongqi je sicer luksuzna znamka skupine FAW, ki je v državni lasti.

Hongqi H9 je prišel na trg sredi lanskega leta kot konkurenca uveljavljenih modelom kot so Audi A6, BMW serije 5 in Mercedez-Benz razred E. Pod pokrovom modela, ki so ga dobili olimpijci, je dvolitrski štirivaljnik s turbopolnilnikom, ki proizvaja 188 kW moči in 380 Nm navora. V ponudbi sta sicer še trilitrski in 2,5-litrski V6, v vseh različicah pa moč na zadnja kolesa prenaša sedemstopenjski dvosklopčni menjalnik.