Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Oglasno sporočilo

Sto let znamke Ford na slovenskem trgu
12.08.2021 08:32 Uredništvo

Proti koncu letošnjega leta bo minilo celo stoletje odkar je ta ameriška znamka v Sloveniji odprla prvo prodajalno in kupcu prodala svoj avtomobil.

Pri Fordu so se ob tem jubileju malce zakopali v arhive in prišli do podatka, da je Fordova izpostava iz Velike Britanije svojo dejavnost registrirala 9. novembra leta 1921, a trajalo je še kar nekaj časa preden so v svoj register zabeležili prvo prodano vozilo. To je bil Ford A. Prvi zapisi o prodaji Fordovih vozil v Kraljevini SHS segajo v leto 1928, ko je American Motors Ltd sodeloval na pravem avtomobilskem salonu v ljubljanskem hotelu Union. To je bilo leto, ko je Ford zaključil razvoj modela A, ki je bil ovit v tančico skrivnostnosti. 

V času praznovanja tako visoke obletnice, so pri Fordu pripravili posebne promocijske cene za vsa njihova vozila. Klik na www.prvaizbira.si

 

Tudi za tiste čase je bilo nenavadno, da je razvoj novega modela potekal tako prikrito, saj se je konkurenca raje hvalila in odstirala mozaik razvoja novega modela po delcih. Henry Ford pa je spremenil strategijo in znameniti model A so hkrati predstavili po vsem svetu v različnih prodajnih salonih, in to povsod na isti dan 24. februarja. Tudi v Ljubljani je potekala predstavitev, v zeleni dvorani hotela Union, so takrat na oder postavili zeleno-modro limuzino. Predstavniki Forda so povabljenim gostom razkazovali novo vozilo. Predstavitev je trajala kar tri dni, ter privabila tudi veliko radovednežev. 

Kako so Fordovci nekoč svetovali kupcem – kjer so gibanja, tam je tudi trenje. Kjer je trenje, tam se vzbuja toplota. Ta toplota ne sme postati previsoka. Zato potrebujemo na vseh takih mestih vmesno snov, ki čim bolj zmanjša trenje in pospešuje gibanje. Ta vmesna snov je olje v raznih oblikah. Zato ima olje v vašem Fordu življensko važno vlogo. Čim boljše olje uporabljate in čim bolj skrbite za redno mazanje gibljivih delov, tem delj vam bo služil. V našem stoletju tehnike mora biti gornje jasno vsakemu inteligentnemu človeku.

 

Kot zanimivost velja izpostaviti, da je bila ena redkih lastnic Forda A tudi takratna primadona Kranjskega narodnega gledališča v Ljubljani Vilma Thierry-Kavčnikova, saj so njeno fotografijo, ko je pozirala pred svojim Fordom, leta 1930 objavili v časopisu Ilustracija. Prodajno uspešen je bil v tistem času tudi model T. Enega takšnih, iz leta 1923, danes hranijo v Tehničnem muzeju v Bistri. Gre za avto, ki je imel vgrajen 2,9-litrski štirivaljni vodno hlajen motor s slabimi 15 kilovati moči, dosegal pa je hitrost okrog 65 km/h. Kasneje, v Jugoslaviji je prodaja Fordovih avtomobilov potekala preko podjetja Interkomerc AD iz Beograda. 

Ford Kuga je kupcem na voljo s stoletnim jubilejnim bonusom do 7.400 evrov in možnostjo financiranja brez pologa.

 

Ker so bili Fordovi avtomobili zelo zaželeni, so bili slovenski trgovci pri prodaji zelo uspešni. Veliki Ford servis Trzin je že v sedemdesetih letih veljal za enega največjih, Fordov prodajni salon pa je bil tudi v ljubljanski Šiški. Takrat je Ford prvič predstavil uspešen z model escort in kupci vozila, so v vrsti stali že v petek, da so potem prišli do želenega jeklenega konjička v ponedeljek, ko se je salon odprl. Poleg prodaje se je začela postavljati tudi Fordova servisna mreža. Fordovci pravijo, da imajo v svoji pooblaščeni mreži še danes številne serviserje, ki so orali ledino že v devetdesetih in še dandanes nadaljujejo s servisiranjem in tudi s prodajo Fordovih modelov.