Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Toyota

Uspeh kljub krizi
12.08.2021 00:58 Urša Prosenjak

Toyota kljub globalnemu pomanjkanju delov načrtuje povečanje prodaje v Evropi, kar pomeni 1,22 milijona prodanih vozil v letu 2022, do leta 2025 pa naj bi številka narasla že na 1,5 milijona vozil.

K evropski regiji prištevajo poleg držav EU še Rusijo, Turčijo in države srednje Azije. Na teh tržiščih se je prodaja v prvem četrtletju povečala za 6,6 odstotka in ob trenutnem trendu predvidevajo, da bodo do konca leta presegli zastavljeni cilj 1,1 milijona prodanih vozil.

»Kljub težki globalni situaciji smo s 600.000 prodanimi primerki v prvi polovici leta za okoli 30.000 vozil presegli prvotni plan in ustvarili rekordni skupni tržni delež Toyote in Lexusa. Povpraševanje je visoko, naš prvotni načrt pa smo prilagodili na 1,2 milijona prodanih vozil v letošnjem letu,« je povedal Matt Harrison, direktor Toyota Motor Europe.

Največ si Toyota obeta od lansiranja novih modelov, kot je Yaris Cross, ter od nadaljevanja dobre prodaje uveljavljenih modelov Yaris, Corolla in CH-R. Povečal se je tudi prodajni delež modela Aygo, ki je sicer pri koncu življenjskega cikla, saj konkurenca vse bolj zapušča segment A, pojasnjuje Harrison.