Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Nemčija

Gemballove vojne je konec
13.08.2021 01:48 Artur Švarc

Dediščina Uweja Gemballe ostaja v dosedanji lasti, je odločilo nemško sodišče.

Ustanovitelj Gemballe, Uwe Gemballa, je pod svojo streho nadgradil številne Porscheje vse od 1981, dokler ga 2010 niso našli zavitega v celofan v Južni Afriki. Po njegovi smrti je podjetje prešlo v nove roke, pred nekaj leti pa je njegov sin Marc Phillip Gemballa ustanovil svoje podjetje MP Gemballa GmbH. Seveda to lastnikom originalnega podjetja ni bilo všeč in so vložili tožbo.

 

V tožbi so lastniki Gemballa GmbH Marca Phillipa obtožili, da s svojimi objavami in trditvami, da nadaljuje delo svojega očeta, zavaja javnost in povzroča gospodarsko škodo. Sodišči v Stuttgartu in Kolnu sta odločili, da mladi Gemballa tega ne sme več početi. Mladi mož je namreč sestavil že nekaj prototipov, med drugim tudi terensko spremenjenega 911 in jih označil s svojim in očetovim priimkom.

Če bo Marc Phillip s početjem nadaljeval, ga čaka 250 tisoč evrov kazni in življenje za rešetkami. Pri Gemballi so v sporočilu za javnost opozorili vse medije, da nimajo nič skupnega z MP Gemballa GmbH in za konec dodali, da je uporaba imena Gemballa na avtomobilih izključno v njihovi lasti.