Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Napovedujemo

Prenova za električarja po manj kot letu dni
13.08.2021 11:04 Peter Pirkovič

BMW iX3 je na slovenski trg zapeljal letos v začetku leta, zdaj pa iz Munchna sporočajo, da imajo za jesen že pripravljeno prenovljeno verzijo tega vozila.

Pravzaprav pri nemških trgovcih zanj že zbirajo naročila (osnovna cena 67.300€ z vključenim davkom), medtem ko bodo ti do evropskih kupcev pripotovali iz kitajske tovarne predvidoma v novembru. In kaj je na njem pravzaprav novega? Pogonska tehnika je nedotaknjena, to pomeni 210-kilovatni električni motor na zadnji osi, pogon na zadnja kolesa 80 kWh velika baterija in doseg krepko preko 400 km. Ker se baterija lahko polni s hitrostjo do 150 kW, Nemci pravijo, da bo 32 minut dovolj za 80 odstotkov napolnjenosti. 

Prenova je v tem primeru fokusirana na zunanjost in dopolnitev ponudbe opreme. Na sprednjem delu gre opaziti nov odbijač, malenkost večje ledvičke, nekoliko tanjše LED žaromete, medtem ko zadek krasi prav tako nov odbijač in nova grafika zadnjih luči. Prenovili so ponudbo platišč, dodali nekaj novih zunanjih barv, v potniški kabini vgradili številne nove materiale in nadgradili seznam serijske ter dodatne opreme.

Prenovljeno verzijo bodo v kitajski tovarni začeli sestavljati takoj po septembrski premieri na IAA v Munchnu.