Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Legende

Countach iz Cannonballa zdaj na posebnem seznamu
Countach iz Cannonballa zdaj na posebnem seznamu
15.08.2021 13:18 Artur Švarc

Ko je pred 40 leti filmska platna ugledal Cannonball Run, je v njem nastopil tudi najbolj slavni Countach vseh časov.

Nesporno sta bili bejbi Adrienne Barbeau in Tara Buckman v črnem Countachu LP400 S z dodanim spojlerjem spredaj ena glavnih atrakcij filma, ki je tako ali tako sinonim za nedovoljene cestne dirke.

Omenjeni avto je od danes na seznamu Nacionalnega registra zgodovinskih avtomobilov, ki ga upravlja fundacija Hagerty Drivers.

Countach s številko #1121112 je v lasti Jeffa Ippolitija in je 30. avto v registru. Avto je bil uvožen v ZDA preko prodajalca Lamborghinija v Rimu, po koncu snemanja pa je prešel v last Terryja Berniusa, prijatelja Burta Reynoldsa. Bernius je notranjost iz gorčično zelene predelal v burgundsko rdečo, Ippoliti pa je potem, ko je avto kupil od njega, notranjosti vrnil originalno barvo. Ippoliti avta praktično nikoli ni vozil in je v enakem stanju kot v času filma pred 40 leti.

Avto bo en mesec razstavljen v Washingtonu, Ippoliti pa ima tudi Diabla, ki je nastopil v filmu Butec in Butec, s Countachom pa bo v bližnji prihodnosti nastopil tudi v dokumentarcu o tem avtomobilu.