Električni avtomobili niso za vsakogar
Toyota
Električni avtomobili niso za vsakogar
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.10.2021 00:56

Rešitev je v raznoliki ponudbi.

Urša Prosenjak

Osveščenost o problematiki podnebnih sprememb je vse večja in veliko ljudi se je pripravljeno z njimi spopasti po svojih močeh. Marsikdo vidi kot enega od ukrepov tudi zamenjavo konvencionalnega avtomobila z električnim, a po mnenju Toyotinega strokovnjaka to ni prava rešitev za vsakogar, zato je pomembno ponuditi kupcem možnost izbire.

Znanstvenik družbe Toyota Motor Gill Pratt pritrjuje pomislekom, ki jih je v zadnjem času izrazil predsednik Toyote Akio Toyoda. Ta namreč poudarja, da čeprav bodo električna vozila imela pomembno vlogo v zmanjševanju emisij, pa bodo potrebne tudi druge rešitve, kot so bencinsko-električni hibridi ali pa vozila na vodik. Pratt dodaja, da pri Toyoti verjamejo v raznovrstnost pogonov, s katero bi kupcem ponudili različna orodja za zmanjšanje emisij CO2.

»Ni naša naloga predvidevati, katera rešitev je najboljša, ali trditi, da bo samo to delovalo,« je pojasnil.

Državne spodbude bi morale biti usmerjene k zmanjšanju emisij, ne pa k spodbujanju točno določene tehnologije, je še dodal Pratt in s tem pokritiziral predlagane prepovedi prodaje motorjev z notranjim izgorevanjem z namenom doseganja ogljične nevtralnosti.

Toyota sicer načrtuje znatna vlaganja v razvoj električnih vozil, vendar manj od nekaterih konkurenčnih proizvajalcev. Vodstvo Toyote še naprej poudarja prednosti svojih hibridnih vozil, ki so na trgu že več kot 20 let, podjetje pa že dolgo raziskuje in nadgrajuje tehnologijo vodikovih gorivnih celic.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija