Prvi češki super avto je dobesedno pogorel
MTX Tatra V8
Prvi češki super avto je dobesedno pogorel
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.10.2021 15:10

Čeprav za železno zaveso in pod sovjetskim vplivom češka avtomobilska industrija nikoli ni obstala.

Artur Švarc

MTM ali Metalex je bilo majhno podjetje, ki je že od šestdesetih let izdelovalo in predelovalo dirkalnike, za osnovo pa so uporabljali Škode in Lade. Praktično so bili ves čas vpleteni tudi v Škodin dirkaški program, hkrati pa so sestavljali svoje ideje in prototipe.

Nas zanima prvi češki superšportnik, ki je nastal 1991 in podjetje je z njim imelo resne načrte, če ne bi vmes posegla višja sila.

MTX Tartra V8 je bil avto, ki so ga pripravili skupaj s Tatro in ga je zrisal češki dizajner Vaclav Kral. To je bil takrat tudi najhitrejši češki avto. Z 3,9-litrskim Tatrinim V8 z elektronskim vbrizgom, ki je premogel 225 kW (306 KM) pri 6500 vrtljajih, je avto do stotice pospešil v 5,6 sekunde, končna hitrost pa je bila 265 km/h.

V tipični oblikovni maniri začetka devetdesetih let je imel avto prepoznavno silhueto, dvižna vrata in dvižne luči. Po testiranjih prototipa na poligonih v Koprivnici in letališču Mošnov, so avto končno pokazali javnosti oktobra 1991 na avtosalonu v Pragi. MTX je praktično čez noč dobil 200 naročil za avto, za to so začeli pripravljati prvo serijo 100 avtomobilov.  MTX je celoten projekt v začetni fazi prodal novemu lastniku, takrat pa je tovarno uničil požar in za vedno zapečatil serijsko proizvodnjo avta.

Prvi češki super avto je dobesedno pogorel

Narejenih so bili le štirje primerki. Rdeč in beli sta v zasebnih čeških rokah, črn je v muzeju športnih avtomobilov v Lanyju, četrti pa je bil v kosih poslan v ZDA tamkajšnjemu lastniku, kjer se je za njim izgubila sled. Črni primerek iz muzeja vozi tudi Kanye West v videu  Runaway, ki je bil posnet v Pragi.

Prvi češki super avto je dobesedno pogorel

V dolžino MTX Tatra V8 meri 4,6 metra, medosna razdalja je 2,5 metra, masa pa 1350 kilogramov. Obut je v 17-palčna kolesa z gumami Pirelli P Zero 245/40 spredaj in 335/35 zadaj. Medtem ko je imel prototip še klasični Tatrin V8 z vplinjači in le 160 kW, so preostali trije opremljeni z različico z vbrizgom.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija