Električno vozilo je šele po 110.000 prevoženih kilometrih čistejše od bencinskega
Toplogredne emisije
Električno vozilo je šele po 110.000 prevoženih kilometrih čistejše od bencinskega
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
08.11.2021 00:05

Volvo opozarja, da med proizvodnjo električnih vozil nastane veliko več emisij CO2 kot med proizvodnjo klasičnih avtomobilov. Zaradi tega pozivajo svetovne voditelje in dobavitelje energije k povečanju vlaganj v zeleno energijo.

Urša Prosenjak

Trditve so del znamkinega vodila transparentnosti, ki vključuje tudi objavo poročila z oceno življenjskega cikla električnega C40 Recharge. Poročilo navaja, da med proizvodnjo električnega vozila nastane skoraj 70 odstotkov več emisij toplogrednih plinov, kot med proizvodnje bencinskega ekvivalenta, kar je večinoma posledica intenzivnosti ogljika v proizvodnji baterij in jekla ter zaradi povečanega deleža aluminija v vtičnicah priključnih vozil.

Volvo sicer ob tem poudarja, da ima njihov model C40 Recharge bistveno nižji ogljični odtis od bencinske različice v obdobju uporabe, vendar je potrebno daljše obdobje lastništva za izenačitev večje količine emisij nastalih med proizvodnjo. To se namreč zgodi šele po prevoženih približno 110.000 kilometrih.

V primeru, da se polni s čisto energijo, v svojem življenjskem ciklu C40 Recharge proizvede okoli 27 ton CO2, kar je skoraj pol manj od 59 ton CO2, ki jih proizvede primerljivi bencinski XC40. Če se električni SUV polni z globalno energetsko mešanico, ki je v 60 odstotkih pridobljena iz fosilnih goriv, se ta številka poveča na 50 ton in se ekološka prednost pred bencinsko različico bistveno zmanjša.

Volvo že sprejema aktivne ukrepe za odpravo teh emisij, med drugim načrtujejo sodelovanje s svojimi dobavitelji baterij za razvoj jekla brez fosilnih goriv in proizvodnjo baterij s 100-odstotno obnovljivo energijo. K enakim ukrepom pozivajo tudi ostale proizvajalce.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija