Zakaj se bo po ulicah Kranja vozilo 16 električnih Citroenov
Vizije mobilnosti
Zakaj se bo po ulicah Kranja vozilo 16 električnih Citroenov
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.12.2021 10:53

Mestna občina Kranj je pred dnevi od Citroënove Avtohiše Kranj dobila v uporabo kar 16 baterijskih vozil. Te bodo razporedili med javne službe kot so komunala, zdravstvene ustanove in turistične organizacije.

Uredništvo Citroen

Namreč, s tem inovativnim pristopom k trajnostni mobilnosti bodo pomagali preoblikovati Mestno občino Kranj v povezljivo brezogljično gorenjsko oazo. V Mestni občini Kranj se z e-mobilnostjo ukvarjajo od leta 2016. Že v Celostni prometni strategiji Mestne občine Kranj (2017) je predvideno, da bo Mestna občina Kranj poleg drugih ukrepov spodbujala rabo ekoloških vozil in skupaj z zunanjim izvajalcem širila mrežo polnilnic za električna vozila. Kot zgled naj bi naprej zamenjala vozila občinske uprave in nato še vozila ostalih pravnih subjektov v lasti Mestne občine Kranj. K temu jo dodatno spodbuja dejstvo, da promet največ prispeva k izpustom CO2 in ustvarjanju hrupa, prav tako pa se mestno središče sooča z občasno presežnimi vrednostmi prašnih delcev v zraku.

Zakaj se bo po ulicah Kranja vozilo 16 električnih Citroenov

Vizije mobilnosti so podjetje, ustanovljeno z namenom izvajanja projektov, ki temeljijo na razvoju in uporabi naprednih rešitev na področju trajnostne mobilnosti. Projekt električne mobilnosti v Mestni občini Kranj se izvaja v treh fazah. Prva faza je bila zaključena konec leta 2020 in je zajemala dobavo 12 vozil ter vzpostavitev delovanja dveh  javnih polnilnic. V drugi fazi sta Mestna občina Kranj in koncesionar že delno optimizirala vozni park. Tako bodo do konca letošnjega leta dobili uporabniki na voljo skupaj 40 vozil, vključno s pripadajočimi polnilnicami, postavljene so že vse tri sončne elektrarne ter 12 javnih polnilnic.  Pred izvajanjem tretje faze, ki zajema dokončanje vseh obveznosti iz vseh treh stebrov, bosta Mestna občina Kranj in koncesionar pregledala še dodatne možnosti optimizacije, ki se kažejo predvsem v optimalnejši rabi službenih vozil, dodatni proizvodnji električne energije iz obnovljivih virov in njenega hranjenja ter možnih tehnoloških izboljšavah novih vozil na slovenskem tržišču. Optimizacija se bo odrazila na znižanih stroških uporabe voznega parka Mestne občine Kranj.

Zakaj se bo po ulicah Kranja vozilo 16 električnih Citroenov

Filip Koren, direktor C Automobil Import, uvozništva za vozila Citroën v Sloveniji povedal: « Navdušeni smo nad pilotnim projektom električne mobilnosti kranjske občine, ki je primer odlične prakse in obenem velika vzpodbuda tudi za ostale slovenske občine.  Prepričani smo, da bodo Citroënova vozila s svojim močnim značajem uporabnikom poenostavila vsakodnevne izzive. S svojim nekompromisnim udobjem in številnimi asistenčnimi sistemi pa bodo poskrbela za odlično in varno delovno okolje.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija