Gospod v belem
Renault Kadjar 1.3 TCE 160 EDC Black Edition
Gospod v belem
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
07.03.2022 09:15

Kadjar bo jutri dobil naslednika in njegova pot na štirih kolesih je končana. Med številnimi različicami je Black Edition s črnimi začimbami morda najbolj estetska.

Artur Švarc
Osnovna cena: 31.290
Cena testnega vozila: 31.990
potovalnost
umirjenost podvozja
EDC menjalnik s počasno pametjo
še vedno težave z RLinkom

Beli križanec korejskega izvora me je med testom spomnil na neke lepše čase – njegov brat dvojček je junija 2019 služil kot vozilce za Avtomanija Away Team na dirki F1 v Avstriji. Brez mask, brez zapiranj, v časih, ko je bilo človeške neumnosti na socialnih omrežjih še za odtenek manj.

In ja, pri vsem tem je bil avto kovinsko rdeče barve. Če ga primerjam s tem aktualnim belim, mu biserna barva ne sede, premalo poudari črnino, ki se ob beli zunanjosti zdi samoumevna. Na modri in rdeči Black Edition precej bolj izstopa. Seveda ne manjka niti krom, na letvicah vrat in obrobah izpušnih cevi ga najdete. Nekaj razlik na Črni izdaji vendarle lahko najdemo, obroba meglenk je zdaj povsem črna, prav tako ni več sive zaščite na dnu sprednjega odbijača, pač pa je – črna. 19-palčna lita platišča, ki so bila povsem črna, imajo zdaj bakren odtis na vzorcu.

Gospod v belem

Enako črna je tudi zaščita v zadnjem odbijaču, vse ostalo pa je po starem. In, aja, strešne letve so tudi črne, dve leti in nekaj nazaj so bile še kromaste. Podobno zgodbo najdemo tudi v notranjosti – pri rdečem primerku je bila notranjost okrašena z rdečimi šivi, tu je preprosto izginila. Sedeži so na robovih odeti v usnje, na sredini je velur in prešit v diamantni vzorec, ki daje nekaj bolj prestižen občutek. Merilnike je Renault že pred časom digitaliziral, infotainment pa je še vedno isti, ki mu manjka logike pri izbiranju sklopov in pomikanju po menijih, občasno pa ima kakšno eksotično stanje – enkrat je bil po zagonu avtomobila povsem neodziven, DAB pa se pri radiu sploh ni hotel aktivirati. Še ena pripomba leti na samo izdelavo - sredinska konzola je ob dotiku s kolenom tako proseče škripala, da bi se sočutnemu človeku utrnila solza.

Med ostalo opremo v notranjosti najdemo dvopodročno klimatsko napravo in dovolj USB vmesnikov za polnjenje naprav tudi zadaj. Prtljažnik meri 472 litrov z zelo preprosto zasnovo, ki ima še nekaj odlagališč v dnu, vsebino pa lahko skrijemo pod ponjavo. S podiranjem sedežev je ta številka seveda večja, naraste na 1478 litrov. Na drugi strani preseneti motorni prostor - časov, ko je pogled tja "pod haubo" bil tudi estetsko zaznamovan, zaradi šparanj očitno ni več - glede na razgaljenost se vračamo v sedemdeseta.

Gospod v belem

Pogonski sklop je bil sestavljen iz zdaj že preverjenega 1,3-litrskega turbo štirivaljnika s 117 kW (159 KM). Na sprednji kolesni par je moč prenašal 7-stopenjski samodejni dvosklopčni menjalnik, ki ima zelo lepo nastavljena razmerja za daljša potovanja in visoke hitrosti, avto doseže celo 210 km/h, mi pravi test izpred dveh let, ga pa muči pospeševanje in predvsem speljevanje. V določenih pogojih umetna pamet, na primer v križiščih, potrebuje debelo sekundo, da spelje in nas lahko precej negativno preseneti. Enak nesrečen menjalnik je imel pred časom tudi večji Koleos in upamo lahko le, da bo naslednik Australa imel boljšo rešitev.

Uigrano podvozje je nastavljeno za udobje in zares lepo lovi neravnine in lahko bi se poigravali z idejo, da ima pnevmatsko aktivno blaženje. Tudi nagibanja ni praktično nič, na avtocestah zna prav uspavati voznika. Sploh, ko enkrat pozabimo, da gre za višje postavljen avto, vožnja ni nič kaj manj udobna od luksuzne limuzine. Z zmerno vožnjo se poraba giblje pri 7,2 litrih, po avtocestah pa dodajte še liter in pol več, ampak kot rečeno – če si tako zaželite, je ta SUV presenetljivo tudi prava mala raketa. To potrdijo tudi številke – avto kot rečeno menda doseže 210 km/h, do stotice pa pospeši v 9,3 sekunde.

Gospod v belem

Black Edition je zelo dobro založen z opremo, ampak to pravzaprav pri odhajajočem modelu ni niti ključno, razen da lahko poudarimo, da je Black Edition najboljše razmerje med ceno in tistim, kar avto ponuja.

Še ena stvar se je spremenila od poletja 2019 – cena. Črnoizdajni Kadjar z 1.3 TCE in samodejnim menjalnikom stane 31.290 evrov, takrat pa je 28.290 evrov. Cele tri tisočake več. No, Renault še vedno ponuja tudi popust v omenjenem znesku, vendar, hej, saj ga je tudi takrat. Skupaj z nekaj malega dodatki je končna cena »poslednjega« Kadjarja – 31.990 evrov.

Tehnični podatki
dod_E
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija