Z novim srcem v boj s predsodki
Dacia Duster Prestige 1.3 TCe 150 EDC
Z novim srcem v boj s predsodki
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.04.2022 09:00

Dacia je s pomočjo Renaultove tehnologije v zadnjem času precej presegla nekdanji sloves vzhodnoevropske poceni znamke, kar pričujoči Duster le še dodatno potrjuje.

Urša Prosenjak
Osnovna cena: 21.490
Cena testnega vozila: 22.840
prostornost
udobje
cena
menjalnik

Daciin Duster je s prenovo na sredini generacijskega cikla dobil nekaj lepotnih izboljšav in nekaj nove tehnologije, med drugim tudi nov motor, ki je rezultat sodelovanja Renaulta in Daimlerja, gre pa za najzmogljivejši pogon Daciinega terenca doslej.

Na zunaj ima prenovljeni Duster še vedno svojo značilno podobo s škatlasto obliko križanca, nekoliko svežine pa prinaša nova grafična podoba žarometov, LED dnevnih luči in zadnjih luči v obliki ležeče črke Y ter kromirani vstavki v sprednji maski. Vzdolžna strešna nosilca sta del serijske opreme že v izhodiščni izvedbi, v najvišjem paketu opreme Prestige, s katerim se je ponašal moj sopotnik, pa so serijske tudi prednje meglenke. K impozantnemu prvemu vtisu in k splošni prikupnosti je v našem primeru pripomogla tudi zunanjost v oranžnem odtenku Arizona.

Z novim srcem v boj s predsodki

Pozitiven prvi vtis se je nadaljeval tudi, ko sem sedla za volan. Ergonomija voznikovega mesta je dobra, sedež in volan sta nastavljiva po višini in globini, razmeroma nizka sredinska konzola bi sicer lahko imela kakšno odlagalno mesto več, kar pa je zaradi prisotnosti klasične ročne zavore pravzaprav težko. Vseeno je dovolj prostora za dve pijači, telefon, kartico za zagon motorja in še kakšno drobnarijo. Solidno globok predal najdemo tudi pod naslonom za roko. Osempalčni zaslon informacijsko zabavnega sistema, ki, mimogrede, zna tudi slovensko, je umeščen dokaj nizko, pod tri okrogle zračnike in nad klavirske tipke, pod katerimi so trije okrogli gumbi za uravnavanje zračenja in klime. Razporeditev kontrolnikov je sicer zelo všečna, predvsem dejstvo, da gre za klasične gumbe, ki omogočajo intuitivno upravljanje brez odvračanja pogleda s ceste. Merilnika hitrosti in vrtljajev sta analogna, med njima pa je za volanskim obročem zelo pregleden digitalni zaslon s podatki o porabi, količini goriva, povprečni hitrosti in drugimi informacijami.

Z novim srcem v boj s predsodki

Glede na zunanje dimenzije, ki znašajo v dolžino 4.341 mm, v širino 1.804 mm in v višino 1.693, je notranjost po pričakovanjih prostorna, na zadnjih sedežih lahko zelo udobno sedijo tudi višji potniki, v prtljažnik lahko spravimo 478 litrov prtljage, prostornino pa lahko s podrtjem sedežev povečamo do 1.623 litrov.

Pod pokrovom motorja je 1,3-litrski bencinski štirivaljnik z močjo 110 kW in navorom 250 Nm, povezan z dvosklopčnim samodejnim šeststopenjskim menjalnikom, ki svojo nalogo razmeroma dobro opravlja. Prehajanje med prestavami poteka večinoma precej gladko, občasno, predvsem ob hitrejšem pospeševanju, pa se malce predolgo zatakne na nižji prestavi. Tudi speljevanje je počasno in sunkovito obenem, kar je neprijetno tako za potnike kot tudi za voznika, zato bi mogoče bila boljša izbira ročni menjalnik. Poraba je sprejemljiva, po navedbah proizvajalca naj bi znašala v povprečju 6,2 litra na 100 kilometrov, sama pa sem jo med vožnjo po mestu in podeželskih cestah znižala celo pod 6 litrov. Na avtocesti je sicer zlezla na 6,3 litra, z izrazito dinamično vožnjo pa se je že precej bližala sedmim litrom.

Z novim srcem v boj s predsodki

Med vožnjo daje Duster občutek zanesljivosti, ki je kombinacija solidnih voznih lastnosti in preglednosti. Kanček negotovosti je sicer zaznati v ovinkih pri višjih hitrostih, vseeno pa ne toliko, da bi pokvarilo splošen dober vtis. Pretiranega nagibanja ni, neravnine dokaj dobro pobira. Za brezskrbno vožnjo skrbi nabor asistenčnih sistemov, ki jih je lepo število vključenih že v serijsko opremo, med drugim sistem za pomoč pri speljevanju v klanec, sistem za nadzor mrtvega kota in vsaj zame nepogrešljiva kamera za pomoč pri vzvratni vožnji.

Kljub izboljšavam in dvigu ravni kvalitete pa so cene romunske znamke ostale dostopne. Za osnovno izvedbo različice Prestige bo kupec odštel 21.490 evrov, naše testno vozilo pa je bilo opremljeno še z dodatki v višini 1.350 evrov, ki so vključevali kovinsko barvo (490 evrov), paket brezstične kartice za zagon motorja in dodatnih USB vmesnikov v zadnji vrsti (290 evrov), kamero MultiView s pregledom na vse štiri strani (450 evrov) in rezervno kolo (120 evrov). Končna cena je tako znašala 22.840 evrov, kar je za vozilo s kvalitetami, ki jih je prikazal Duster, še sprejemljiva vsota.

Daciin Duster se vse bolj suvereno in odločno zoperstavlja predsodkom, ki so še vedno prisotni, pri tem pa je s podporo francosko-nemške tehnologije vse uspešnejši. Sicer še ni tam, kamor bi verjetno rad prišel, vendar pa je v okviru svojih možnosti dosegel že lep napredek.

Tehnični podatki
dod_E
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija