Retro različica za 40. rojstni dan
Posebna izdaja: Opel Corsa 40 Years
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.06.2022 18:19

Originalna Corsa A je luč sveta ugledala leta 1982, ob 40. obletnici pa bo Opel lansiral posebno izdajo z retro pridihom. Izdelali bodo 1982 primerkov.

Urša Prosenjak

Nemška kombilimuzina iz segmenta B nosi odtenek Rekord Red, ki je krasil tudi njeno predhodnico izpred štirih desetletij. Črna streha dodaja privlačen dvobarvni videz, črni A in B stebrički pa poskrbijo za lebdeč učinek. Da bi dodatno poudarili dvobarvno temo zunanjosti, sta prednja maska ​​in obrobe ogledal izključno v črni barvi, prav tako tudi zadnji strešni spojler.

V notranjosti Corsa 40 Years spominja na prednika s tartanskim vzorcem oblazinjenja, kar je bil modni trend v evropskih avtomobilih osemdesetih let. Mimogrede, Opel je lansiral tudi omejeno serijo ujemajočih nogavic z enakim vzorcem, ki so že v prodaji.

Vsak primerek omejene serije avtomobilov bo imel tablico s svojo lastno zaporedno številko, od 0001 do 1982. Nahaja se na sovoznikovi strani armaturne plošče na črni podlagi z rdečim vstavkom.

Corsa 40 Years vsebuje z bogato standardno opremo, od samodejnih LED luči in povezljivosti Apple CarPlay oziroma AndroidAuto do varnostnih sistemov, kot je opozorilo o čelnem trčenju s samodejnim zaviranjem in zaznavanjem pešcev.

Od prihoda na trg do danes je Opel prodal skupno 14 milijonov primerkov Corse. Različica z električnim pogonom je bila prejšnji mesec najbolj prodajan električni avtomobil v Nemčiji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija