Čez tri leta konec tudi za Focusa
Uradno
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.06.2022 00:15

Prvi mož Forda v Evropi je v pogovoru z novinarji napovedal, da se leta 2025 poslavlja tudi njihov nekdaj izjemno priljubljen model.

Peter Pirkovič Ford

Ford ima v zadnjih mesecih veliko težav s proizvodnjo zaradi pomanjkanja sestavnih delov, posledično pa se podaljšujejo roki predaj novih vozil do končnih kupcev. Med najbolj prizadetimi modeli sta tudi prenovljena Fiesta in Focus, ki bi že pred mesecem ali dvema morala zapeljati v prodajne salone, pa se to do zdaj še ni zgodilo. Pri modelu Focus največjo težavo predstavlja pomanjkanje kablovja za multimedijski sistem Sync4, ki je vezano na dobavitelja v Ukrajini.

In prav Focus bo očitno naslednji v verigi, ki se bo poslovil iz Fordove ponudbe. Kot je napovedal prvi mož Forda v Evropi, Stuart Rowley, se bo to zgodilo v letu 2025, ko bodo zaključili s proizvodnjo tega modela v tovarni v Saarlouisu, naslednika pa nimajo v načrtu. Obenem so priznali, da tudi niso našli primerne rešitve, da bi tovarna normalno obratovala po let 2025. 

»Za proizvodnjo vozil v Saarlouisu zdaj iščemo druge alternativne priložnosti, tudi takšne, ki bi vključevale druge avtomobilske proizvajalce," je povedal Rowley in dodal, da bo v tej tovarni, kjer je zaposlenih 4600 ljudi, v prihodnjih letih prišlo do precejšnjega odpuščanja zaposlenih.

»Realnost avtomobilske industrije je, da bo proizvodnja električnih vozil v prihodnje zahtevala precej manj ljudi v proizvodnji,« je še povedal Rowley.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija