Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Aktualno
Žirija Svetovnega avta leta po izboru žensk (WWCOTY) promovira 24. junij kot Mednarodni dan voznic, saj je kljub močni prisotnosti žensk v avtomobilskem svetu njihova vloga močno podcenjena.
Mol je podpisal pogodbo o nakupu 92,25 odstotkov OMV Slovenija in s tem je zgodba avstrijske družbe pri nas po 29 letih zaključena.
Sredi osemdesetih let, ko je Stoenka že krepko presegla desetletje obstoja, je skupina inženirjev pri Zastavi začela delati na naslednji generaciji družinskega avtomobila.
Ena najbolj norih in nenavadnih avtomobilskih zgodb bivše države je zagotovo odprava Stoenke na najvišji vrh Afrike.
Danes boste na cesti Stoenko našli kot ljubiteljski starodobnik in ne, ni jih malo.
Drugi del v čast 50-letnice Stoenke smo posvetili tehničnim podrobnostim in pregledu različic.
Stoenka, ime, ki pove dovolj in vse o motorizaciji v bivši državi. Posebnost jugoslovanske avtomobilske industrije se je oklepala življenja (pre)dolgih 37 let in odšla naravnost v legendo.
Pred tednom dni se je v 90. letu poslovil Robert Opron, legenda francoskega oblikovanja.
O popularnosti znamk lahko ugotavljamo tudi iz iskalnikov in Google je odličen vir.
Sredi lanskega leta je bilo v Sloveniji ustanovljena slovenska podružnica podjetja Emil Frey, ki je pod svoje upravljanje prevzelo avtomobilske znamke, ki pri nas predstavlja 10 tisoč prodanih vozil in nekaj več kot 400 milijonov evrov letnega prometa. Krmilo tega podjetja upravlja Jožko Tomšič, še do lani šef znamk Citroen in Peugeot v Sloveniji.
Včerajšnja tiskovna konferenca Renaultove skupine je prinesla nekatere odgovore na številna vprašanja, ki so se okrog francoskega avtomobilskega velikana zastavljala zadnje mesece. Veliko bo zategovanja pasov, a to bo imelo za posledico stabilnejšo in dobičkonosno prihodnost.
Avtomobilska industrija tudi v viharnih gospodarskih časih vseeno deluje s polno paro. Preverili smo, kateri novi avtomobili bodo letos naprodaj v Sloveniji.
Akio Tojoda meni, da bi bila popolna preusmeritev na EV predraga in bi povprečnemu človeku naredila avtomobile nedostopne.
Danes se s tekočih trakov poslavlja Alfa Giulietta, avto, ki je doživel več kot 10 let.
BMW in Mercedes-Benz sta dolgoletna rivala v avtomobilski industriji. Nemška proizvajalca tekmujeta na istem področju in se bolj ali manj potegujeta za isto skupino kupcev. Vselej pa je med obema podjetjema ostajal poseben odnos.
714-stranski dokument o združitvi PSA in FCA razkriva, da pravzaprav PSA prevzema FCA.
Vlada je včeraj potrdila predlog zakona o davku na motorna vozila, ki bo zmanjšala obdavčitev v povprečju za več kot 65 odstotkov.
Finančno ministrstvo RS je sestavilo predlog novega zakona o davku na motorna vozila, ki se ne meri več po ceni vozila.
Danes ima cela serija novih avtomobilov določeno stopnjo avtonomnosti, še vedno pa je to daleč od končne, pete. Katere sploh so te stopnje?
Konvoj Starodobniki okoli Slovenije, ki se je na pot po Sloveniji odpravil minuli četrtek, se danes vrača na cilj, ki je hkrati tudi izhodiščna točka.
V Zbiljah se je na velikem alfističnem srečanju v organizaciji Alfa Kluba Slovenija zbralo nekaj več kot 150 Alf.
Bistriški Alfisti so minuli vikend organizirali sedmo mednarodno srečanje ljubiteljev vozil Alfa Romeo.
Organizator največjega avtomobilskega salona je včeraj uradno sporočil, da po letošnjem odpadlem dogodku Ženevskega avtosalona ne bo niti prihodnje leto.