Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Gospodarska vozila
Ni tuning, ni ameriško postavljanje, ni cestni dirkalnik, pač pa najmočnejši serijski tovornjak.
Hyundai je svoj koncept tovornjaka z gorivnimi celicami predstavil že lani, letos pa je pripravil novega, ki nosi enako ime.
Trije osebni avtomobili na gorivne celice dobivajo novega člana, gre pa za Oplov kombi Vivaro.
Avtomanija primarno orientirana na gospodarska vozila, smo pa zato toliko bolj veseli, ko s pomočjo Scanie občasno zaidemo v drugačen tehnični svet.
Poljski Kegger, ki se ukvarja z nadgradnjami šasij gospodarskih vozil, je izdal omejeno serijo vlečnega Sprinterja.
E-Ducato so Italijani predstavili že pred časom in ga sredi lanskega leta poslali v domače prodajne salone. V začetku letošnjega leta ga postopoma uvrščajo v ponudbo še v nekatere ostale evropske države, pri tem pa nam je v oči padla nenavadno visoka cena.
Fiat Ducato je v lanskem letu postal tako imenovani bestseller v svojem segmentu.
Gospodarska vozila so pri Fordu čedalje bolj pomembna, kar se kaže v prodajni statistiki, zato tudi v tem segmentu uvajajo številne novosti. Zdaj velja izpostaviti uvedbo paketov Active in Trail pri modelu Custom.
Iz Citroena sporočajo, da bo v drugi polovici letošnjega leta na slovenske ceste zapeljal še Berlingo za obrtnike, ki ga bo gnala zgolj elektrika.
Pred 130 leti je Rudolf Diesel patentiral svoj kompresijsko vžigalni motor, ki že od 1924 nosi breme težjega transporta.
Monarch je trenutno najnaprednejša verzija traktorja, ki ga poganja zgolj elektrika, hkrati pa za volanom ne potrebuje voznika. Slednji mu lahko naloge dodeli na daljavo.
Namenjen bo najzahtevnejšim delovnim nalogam v najtežjih pogojih.
Ford je napovedal premiero povsem električnega Transita v novembru.
Mercedes-Benz se je od nekdaj osredotočal na razvoj inovacij, tako v segmentu potniških, kot tudi gospodarskih vozil. Pred 40 leti je mednarodnemu trgu predstavil model 307 E, najprej na sejmu v Düsseldorfu med 11. in 15. februarjem 1980, nato pa še med 13. in 20. oktobrom istega leta v Londonu na razstavi Drive Electric.
V pričakovanju sedme generacije Volkswagnovega Transporterja se v 6.1 kot jo imenuje VW še vedno rojevajo nove različice.
Hyundai je dostavil prvo pošiljko tovornjakov na vodikov pogon v Švico.
Ford je napovedal uvedbo nove pettonske različice Transita, ki bo na voljo od konca leta naprej.
Švedsko podjetje je preddstavilo nove baterijsko gnane tovornjake L in P z dosegom od 130 do 250 za električne in 60 za hibride.
Najnovejša raziskava je potrdila koristnost sistema za preprečevanje trka pri tovornjakih.
Amazon.com je za svojo evropsko floto dostavnih vozil naročil 1800 električnih Mercedes-Benz kombijev. Poteza je del Amazonovega načrta vzpostaviti ogljično nevtralno poslovanje do leta 2040.
Fuso, japonska podružnica koncerna Daimler, je predstavila koncept avtonomnega smetarskega vozila. Osnovan je na električnem Fuso eCanter, poimenovali pa so ga eCanter SensorCollect.
Od 1. septembra dalje bo na slovenskih avtocestah veljal nov način cestninjena vozil z največjo dovoljeno maso nad 3.500 kg.
Slovaški predelovalec Torsus je za evropski trg pripravil minibus, ki gre tja, kamor še ni stopila človeška noga in avtomobilska guma.