Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Test
SX-4 ni ravno svež madžarski Japonec, je pa vendarle dovolj blizu trendom, da je zanimiv za tiste, ki želijo malce bolj robusten avto in ne komplicirajo.
Od prvih poskusov hibridiziranja Peugeota je minilo že desetletje, zdaj so hibridni in električni pogonski sklopi Stellantisa dozoreli in igrajo manj eksperimentalno vlogo
Fiat Tipo je po obuditvi legendarnega imena s konca osemdesetih zdaj dobil še terensko različico Cross, ki je zapolnila manjkajoči delček v mozaiku.
Nikakor se ne morem znebiti občutka, da Golf v zadnjem času izgublja svoj primat. V zadnjem desetletju ali še malo več kupci na avtomobile gledajo drugače. Spremenil se je svet in spremenile so se nakupovalne navade.
Lahko bi bil to še en običajen test, pa se mi je prvič zgodilo, da mi je avto odprl svojo dušo in pokazal, da ni le hladen stroj.
Megane je po prenovi sprejel tudi električno drobovje in v karavanski različici ponudil priključni hibrid.
Prva prava prenova Crosslanda pod Stellantisovo hišo je za korak zmanjšala zaostanek za novejšimi konkurenti, pravzaprav pa je zadnji lahko tudi prvi.
Jeepov najmanjši družinski član je po sedmih letih dobil elektrificirano različico. Kot priključni hibrid želi obdržati vse lastnosti terenskega vozila in jim dodati nekaj prednosti elektrike, ima pa precej specifično filozofijo.
Caddy, ki na trgu trmasto vztraja že štiri desetletja, je po več kot 15 letih deležen bolj poglobljene prenove. Sliši se malce nenavadno, a zdaj končno lahko zapišemo, da gre za novo generacijo.
Audi je svojega malega križanca pred petimi leti poslal na trg s poslanstvom zapolniti vrzel prestižnih znamk v tem segmentu in ponuditi karakteristike njegovih večjih bratov tudi v manjšem paketu. Zdaj je Q2 doživel prenovo.
V času, ko je v avtomobilskem poslu vse podrejeno elektrifikaciji in emisijam, Toyota na trg pošilja vrhunsko cestno specialko, Yarisa GR. Ta avto je hkrati več kot odličen dokaz, kako si na trgu lahko uspešen, če avto premišljeno razvijaš.
Kabriolet Štirica je spet nekoliko zrasel, vrnila se je platnena streha, vse skupaj pa je še korak bližje popolnosti.
Santa Fe spada v razred velikih SUV-jev, z zadnjo četrto generacijo in zdajšnjo vmesno prenovo pa je brez dvoma trdno uvrščen v premijski razred. A da bi se še bolj približal konkurenci, so mu Korejci namenili hibridni pogon.
Toyotin RAV4 z zanimivo pogonsko tehniko stopa na področje (naj)močnejših bencinsko-električnih, še konfekcijskih, avtomobilov. Poglejmo, kako dobra izbira je.
Časi se spreminjajo in elektrika sili iz vseh por avtomobilizma, včasih na prav zanimiv način.
BMW-jev namen ni bil narediti zgolj in samo priključnega hibrida. 545e xDrive je vrhunska športna limuzina, s kompleksnim in prav nezahtevnim hibridnim pogonom.
Mali Fiat 500 ima nekaj imenitnih atributov, če smo pripravljeni sprejeti kakšen kompromis. Zdaj tudi kot hibrid.
Elektrifikacija BMW-jeve palete je zajela praktično vse segmente in namene, vprašanje pa je, če je vedno tudi smiselna.
Peugeot 5008 je dober kompromis prostornosti, udobja, funkcionalnosti potniške kabine, na tehničnem področju pa preseneti uglajen dizelski pogon, ki mu je pisan na kožo.
Octavia v novi generaciji nadaljuje uspešno zgodbo z oznako RS, a to pot so ji Čehi dodali še oznako iV, ki pri tej znamki predstavlja elektrifikacijo. Potreben bo čas, da jo tisti pravi oboževalci osvojijo.
Oznako C4 je v zadnjih 17 letih Citroen namenil različnim modelom, v vseh inkarnacijah pa ohranja inovativnost in drugačnost kot temeljno vodilo.
Sredi maja smo objavili obširno analizo najnovejšega primerjalnega testa predstavnikov spodnjega srednjega razreda. Po točkovanju smo za najboljšega okronali Forda Focusa, za ovratnik pa sta mu dihala še Mazda3 in VW Golf. Tokrat nekoliko bolj podrobno o cenah in stroških.
Subaru je za nekaj časa malo izginil s slovenskih obzorij, vendarle je čas, da se spomnimo, da še obstaja in da še vedno dela odlične avtomobile.