Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Zanimivosti
Tom Hanks je eden najpremožnješih filmskih zvezdnikov z občudovanja vrednim voznim parkom. V njem pa je vozilo, ki v druščino superšportnikov in zvezdniških avtomobilov ne spada, vseeno pa je igralcu zelo pri srcu: Fiat 126. Bolha.
Avtomobili imajo vratca rezervoarja za gorivo na različnih straneh. Vozniki si zapomnimo, ali so v našem primeru na levi ali desni, sicer pa se večinoma s tem ne obremenjujemo. Standarda, ki bi določal lokacijo vratc, ni, vseeno pa ta ni naključna.
Legende Automobiles je novo ime v svetu restomoda – prvi projekt je klasika iz 80-ih, Renault 5 Turbo.
Lamborghini letos praznuje 50-letnico legendarnega modela, ARC Design pa si je zamislil, kakšna bi bila ta avtomobilska ikona danes.
Stara celina se ponaša s precejšnjim številom daljših predorov, med drugim je v Evropi tudi najdaljši cestni predor na svetu.
Drugi najbolj slavni primerek v vodnega Bugattija je na dobri poti, da vstane od mrtvih.
V Greek Theatru v Los Angelesu so v petek obeležili 30-letnico filma Thelma in Louise z obema igralkama in originalnim avtom.
Veliko ljudi ima kamere v avtomobilih, glavni razlog je seveda lažje dokazovanje, ko gre kaj narobe, vendarle ni tako enostavno.
Lego je v zadnjih dneh na tržišče poslal kar nekaj novih avtomobilskih kompletov, toda pričujoča stvaritev je razred zase. Unikatni Lamborghini Sian v naravni velikosti, ki ga na prodajnih policah žal ne bo.
Svet je zajel nov avtomobilski trend: cardening, »vrtnarjenje« v avtomobilu.
Stellantisov natečaj Drive for Design že deveto leto nadaljuje FCA-jevo tradicijo, kjer vabijo dijake, da narišejo svojo avtomobilistično prihodnost.
Električni malček Fiat 500e je v začetku tedna obiskal eno od hidroelektrarn na Dravi, kjer smo obnovili znanje, kako iz vode pridejo elektroni, ki ga poganjajo.
V soboto je minilo 27 let od smrti Ayrtona Senne, njegovo ime pa še kar živi naprej.
Med vplivnimi ženskami v avtomobilizmu ima Bertha Benz brez dvoma vodilno mesto. Čeprav brez višje izobrazbe, je zgolj zaradi ljubezni do tehnike in moža napravila odločilen korak, brez katerega bi danes svet izgledal precej drugače.
Ford Mach-E je verjetno prvi avto, ki je dobil svojo pekočo omako. Pri njenem nastanku sta moči združila Sean Evans in Vaughn Gittin Jr., Ford pa je z njo želel pokazati, kakšen okus bi imel Mach-E 1400.
Akvadukt Veluwemeer, odprt leta 2002, je osupljivo arhitekturno in inženirsko delo. V nasprotju z drugimi rešitvami prečkanja avtomobilskega in vodnega prometa so se inženirji odločili za drugačen pristop: vodni most.
Konec mukotrpnega iskanja parkirnega prostora v velikem mestu.
Bruce Mohs je precej neznano ime v avtomobilskem svetu, vseeno pa je ustvaril dvej, milo rečeno, odpiljeni ideji.
V videospotih se v vlogah pogosto pojavljajo tudi avtomobili, a pozornost je pritegnil en, danes že precej star avto, ki se pojavi v kar štirih v obdobju 30 let.
V preteklosti ni bilo nič nenavadnega, če je ženska, ki je želela početi kaj več od gospodinjenja in rojevanja otrok, morala skrivati svojo identiteto in se izdajati za moškega. Toda zgodba nekega Japonca kaže, da se časi spreminjajo.
Ko se za kakim ukradenim avtomobilom izgubi vsaka sled, redko traja skoraj 20 let, da se spet pojavi na svetlem.
Na današnji dan pred 100 leti se je rodil Giovanni Gianni Agnelli, italijanski podjetnik, ki je zaznamoval zlata leta Fiata in Italije
Igralka Jayne Mansfield je korenito spremenila varnost tovornih vozil v cestnem prometu. Njena smrt v prometni nesreči je namreč spodbudila razvoj varnostnega sistema, ki so ga Američani v žargonu poimenovali kar po njej.