Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

WTCC
Formula E je vsa ta leta eksotična eko brneča alternativa dirkanju, ki zdaj izgublja velike igralce.
Helio Castroneves je v zadnjem krogu 500 milj dolge dirke s prehitevanjem Palouja spisal zgodovino in se uvrstil med štiri najboljše dirkače na tej legendarni dirki.
Kaskaderka iz Bondovih filmov in voznica serije W Jessica Hawkins se je pridružila ekipi Aston Martin kot voznica ambasadorka.
Magnussenova poba bosta avgusta skupaj nastopila na 24 ur Le Mansa.
Še en novinec je doživel krstno zmago včeraj – na drugi sprint dirki je Oscar Piastri zmagal z osmega mesta.
Novinec v F2, Liam Lawson, je dobil prvo dirko v novem razredu, ko je na kraju uspel obraniti prvo mesto pred Daruvalo.
Theo Pourchaire bo prvo dirko začel z najboljšega štartnega položaja, potem ko je bil Juri Vips diskvalificiran zaradi tehnične nepravilnosti na dirkalniku.
Organizatorji 24 ur Le Mansa so se odločili za preložitev dirke. Namesto junija se bo odvijala avgusta, kar naj bi omogočilo udeležbo gledalcev.
Druga letošnja dirka Formule E se je končala nenavadno. Komisarji so odločili zaključiti dirko za varnostnim avtom po dramatični nesreči Alexa Lynna.
Za ekipo Mercedes in nizozemskega dirkača se je sezona začela sijajno. Nyck de Vries je dobil prvo dirko v Diriyahu v Saudski Arabiji
Po drugem mestu v F2 lani, je Callum Illott izvisel pri sedežih za F1. Anglež je dobil testno vlogo pri Ferrariju.
Skoraj leto in pol po hudi nesreči v Spaju 2019 se Juan Manuel Correa vrača na dirkaške steze.
McLaren Racing in Formula E sta podpisala sporazum, s katerim bo imel McLaren možnost sodelovanja v svetovnem prvenstvu v Formuli E v sezoni 2022/2023.
Formulo E je pandemija močno prizadela, toliko bolj, ker električni dirkaški razred tekmuje skoraj izključno na uličnih dirkališčih. Nekaj časa je bila pod vprašajem tudi sezona 2021, vendar je zdaj potrjen datum začetka.
Juan Pablo Montoya bo prihodnje leto vozil za Arrow McLaren na sloviti dirki 500 milj Indianapolisa.
Mick Schumacher bo pri Haasu debitiral kot aktualni svetovni prvak v Formuli 2, ki ga je danes potrdil, čeprav je ostal brez točk.
Dirka, ki jo je dobil Cunoda, je postregla z izrednim odgovorom Micka Schumacherja na včerajšno kvalifiakcijsko polomijo.
Mick Schumacher ima od tega tedna zagotovljen sedež v F1 za 2021, možnosti, da ta vikend potrdi naslov prvaka, pa se se zelo zmanjšale.
Že lani so Nemci napovedali, da ne bodo več sodelovali v športu z motorji z notranjim izgorevanjem, zdaj so vrgli novo bombo.
Ekipa, v kateri dirkata Mick Schumacher in Robert Švarcman, je potrdila, da bo prihodnje leto zanje vozil svetovni prvak F3, Oscar Piastri.
Zadnja ekipa, od katere bi pričakovali, da bo zapustila Formulo E, je Audi in prav to se bo zgodilo po naslednji sezoni. Audi se bo posvetil drugim serijam.
Prva od štirih dirk v Bahrajnu se je končala s tretjo zmago Drugovicha, Ilott pa je z drugim mestom zmanjšal prednost Schumacherja v boju za naslov.
Juki Cunoda, dirkač Formule 2, ni pričakoval tako dobrih rezultatov prejšnjo sezono. Mladi član Red Bullovega programa je trikrat dosegel najboljši štartni položaj in osvojil dve zmagi v svoji prvi sezoni.