Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Avtosport
Ta vikend je potekala tudi 24 urna dirka v Spaju, kjer je rezervni voznik Williamsa, Jack Aitken, utrpel hude poškodbe v nesreči, ki je spominjala na nesrečno dirko izpred dveh let v F2.
Formula E je vsa ta leta eksotična eko brneča alternativa dirkanju, ki zdaj izgublja velike igralce.
Helio Castroneves je v zadnjem krogu 500 milj dolge dirke s prehitevanjem Palouja spisal zgodovino in se uvrstil med štiri najboljše dirkače na tej legendarni dirki.
Domača dirkaška scena je svoj prvi rally odpeljala včeraj v Velenju. V slovenskem prvenstvu je novo zmago osvojil Rok Turk, ki letos lovi že peti zaporedni naslov prvaka.
Izkušeni slovenski dirkač in večkratni prvak, Vladimir Stankovič je uspešno začel tekmovalno sezono 2021. Drugi najhitrejši čas na Nagradi Stupičkih Toplic je nakazal potencial novega dirkalnika. Letošnja sezona se bo nadaljevala v italijanskem Verzegnisu.
Kaskaderka iz Bondovih filmov in voznica serije W Jessica Hawkins se je pridružila ekipi Aston Martin kot voznica ambasadorka.
Kaj je imel v mislih italijanski voznik Peugeota 106, da je odpeljal perfektni krog skozi hard in prišel tja, kjer je že bil, lahko le ugibamo.
Ne toliko trčenje, pač pa "nasilen" odhod s kraja nesreče in slaba podoba športa sta razlog, zakaj je FIA kaznovala zmagovalca hrvaškega rallyja.
Hrvaški WRC bo šel v zgodovino po norem dogajanju in zapletih. Za šest desetink je na koncu Ogier odnesel zmago Evansu pred Neuvillom.
Dopoldanske težave Hyundaija so obrnile vrstni red na glavo in položile vodstvo pred zadnjim dnem v roke svetovnega prvaka.
Magnussenova poba bosta avgusta skupaj nastopila na 24 ur Le Mansa.
Thierry Neuville je po osmih hitrostnih preizkušnjah prvega dne Rallyja po Hrvaški na vrhu pred Ogierjem, medtem ko se je vodilni v prvenstvu, Rovanpera, poslovil že nekaj minut po začetku v petek zjutraj.
Pred jutrišnjo prvo preizkušnjo so vozniki odpeljali tudi shakedown.
Ta vikend bodo najboljši dirkači na planetu tekmovali v okolici Zagreba. To je prvič, da bo Hrvaška gostila rally za svetovno prvenstvo.
Letos odpadli rally po Švedski bo drugo leto namesto v okolici Karlstada v Umei, 600 kilometrov severno od Stockholma.
Še en novinec je doživel krstno zmago včeraj – na drugi sprint dirki je Oscar Piastri zmagal z osmega mesta.
Novinec v F2, Liam Lawson, je dobil prvo dirko v novem razredu, ko je na kraju uspel obraniti prvo mesto pred Daruvalo.
Na koledar letošnjega prvenstva se po osmih letih vrača Grčija.
Theo Pourchaire bo prvo dirko začel z najboljšega štartnega položaja, potem ko je bil Juri Vips diskvalificiran zaradi tehnične nepravilnosti na dirkalniku.
Organizatorji 24 ur Le Mansa so se odločili za preložitev dirke. Namesto junija se bo odvijala avgusta, kar naj bi omogočilo udeležbo gledalcev.
Druga letošnja dirka Formule E se je končala nenavadno. Komisarji so odločili zaključiti dirko za varnostnim avtom po dramatični nesreči Alexa Lynna.
Za ekipo Mercedes in nizozemskega dirkača se je sezona začela sijajno. Nyck de Vries je dobil prvo dirko v Diriyahu v Saudski Arabiji
Po drugem mestu v F2 lani, je Callum Illott izvisel pri sedežih za F1. Anglež je dobil testno vlogo pri Ferrariju.