Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Elektro
Elon Musk je napovedal, da bo do konca letošnjega leta svojo mrežo polnilnic odprl tudi za vse ostale uporabnike električnih vozil po svetu.
Podjetje Tesla Motors je odložilo prihod svojega električnega tovornjaka Tesla Semi na naslednje leto.
Prodaja električnih vozil v EU se je tudi v drugem tromesečju letošnjega leta povečala.
Na doseg električnih vozil močno vplivajo zunanje temperature in vremenski pogoji. Raziskava je razkrila, v katerih mestih na svetu bomo z enim polnjenjem prevozili največ, v katerih pa bomo morali polnilnico obiskati večkrat.
Nissan je svojemu električnemu modelu Leaf namenil novo zvočno identiteto. Z varnostnim zvokom Canto, kar v italijanščini pomeni pesem, bo na svojo prisotnost ob nižjih hitrostih opozarjal pešce in druge udeležence v prometu.
Skupina Volkswagen je med predstavitvijo svoje nove strategije napovedala nekaj novih modelov, med drugim tudi velik električni SUV.
Evropska unija se močno trudi omejiti količine emisij CO2, kar želijo doseči tudi s pospešeno elektrifikacijo prometa. Še vedno pa se zapleta pri infrastrukturi, ki v večini držav krepko zaostaja za cilji.
Stellantis je v sklopu dogodka EV Day razkril načrte za prihodnost znamke Abarth, znane predvsem po športnih različicah Fiata 500 in 124 Spider.
Medtem ko se pri nas spopadamo s splošno dostopnostjo polnilne infrastrukture, so v Veliki Britaniji že korak pred nami. Polnilnim postajam bodo dodali standard dostopnosti.
Dunaj je dosegel mejnik 1000 javnih polnilnic za električne avtomobile, napovedanih pa je že 200 novih, njihove lokacije pa še niso določene.
Volkswagen bo na evropske trgu do leta 2035 povsem nehal prodajati avtomobile z motorji z notranjim izgorevanjem. Na ostalih večjih trgih naj bi se to zgodilo pozneje.
Podjetje Tesla je na Kitajskem postavilo prvo polnilno postajo, ki se napaja s pomočjo sončnih panelov in ima lastni prostor za skladiščenje energije.
Lancii se pod okriljem Stellantisa obeta svetlejša prihodnost in ob boku elektrificiranega Ypsilona pošiljajo na trg še eno novo vozilo. Vendar drugačno, kot si predstavljamo.
Ob promociji električnih vozil se predvsem izpostavljajo njihove prednosti, kot slabe strani pa se omenjajo zgolj nevšečnosti za uporabnika. Obstaja pa še veliko mračnejša plat elektrifikacije, o kateri se ne govori.
Audi naj bi čez pet let nehal razvijati motorje z notranjim izgorevanjem.
Volvo je napovedal novo partnerstvo s švedskim proizvajalcem jekla SSAB. Skupaj bodo testirali in uporabljali brezfosilno jeklo v avtomobilski industriji. Gre za enega večjih korakov v načrtu Volva, da bi zmanjšal ogljični odtis vozila za 40 odstotkov med leti 2018 in 2025.
Tatovi so vse bolj domiselni v svojih podvigih in med njihovimi najnovejšimi tarčami so se zlasti v Veliki Britaniji znašli tudi kabli za polnjenje električnih avtomobilov.
Medtem ko večina držav spodbuja elektrifikacijo z različnimi subvencijami in davčnimi olajšavami, bi v Teksasu radi obdavčili električna vozila.
Nissan bo v sodelovanju s kitajskim proizvajalcem baterij Envision na Japonskem in v Veliki Britaniji zgradil več novih tovarn baterij za električna vozila. V projekt bodo vložili okoli 1,82 milijarde dolarjev.
Električna vozila so se v urbanih okoljih že izkazala kot uporabna, tega pa še ne moremo z gotovostjo trditi za podeželje. Da bi dokazali nasprotno, so pri Fordu posodili vozila Mustang Mach-E vsem 380 prebivalcem naselja Fordwich, najmanjše vasice v Veliki Britaniji.
Pri Porscheju so na splet postavili prve fotografije zamaskiranega modela, ki bo nekoč predstavljal električnega Macana, hkrati pa so napovedali, da bo ta za kupce nared v letu 2023. A to še ni vse.
Potem, ko so elektrificirali Berlinga, Rifterja in Comba, je na vrsto prišel še Toyotin klon. Tako kot vsi ostali bratje je tudi ta opremljen z enako zmogljivim električnim motorjem in baterijo.