Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Motokros
Matterley Basin je bil prizorišče druge dirke sezone za točke svetovnega prvenstva v motokrosu.
Na Veliki nagradi Rusije, uvodni preizkušnji za točke svetovnega prvenstva v motokrosu, sta slovenska voznika Tim Gajser in Jan Pancar potrdila, da sta zelo dobro pripravljena na izzive nove sezone med svetovno motokros srenjo.
AMZS ob koncu sezone tradicionalno razglasi motošportnika leta in podeli priznanja najboljšim voznicam in voznikom v panogah pod svojim okriljem.
Yamaha je za zamenjavo Rossija na VN Evrope v Valenciji oznanila Garretta Gerloffa, potem ko je Rossijev test Å¡e vedno pozitiven.
Slovenski motokros šampion je četrtič v karieri, tretjič v najmočnejšem razredu MXGP svetovni prvak.
Å estnajsta dirka sezone svetovnega prvenstva je potekala v Pietramurati v Italiji.
Motokrosisti, ki se merijo za točke svetovnega prvenstva, so opravili z dvanajsto preizkušnjo sezone.
Odpovedi se nadaljujejo tudi v motokrosu, po Trentinu odpade tudi naslednja dirka v Argentini.
Druga dirka svetovnega prvenstva v motokrosu je spet prinesla drugo mesto Timu Gajserju, Jan Pancar pa se je veselil prve točke v sezoni
Aktualni svetovni prvak v je na prvi dirki sezone na Otoku dirki osvojil 2. mesto.
V nedeljo bodo znova zahrumeli motokros motorji na najvišji tekmovalni ravni, saj bo Matterley Basin prizorišče prve dirke svetovnega prvenstva v letu 2020. Slovenijo bosta zastopala Tim Gajser in Jan Pancar.
Na današnji tiskovni konferenci pred odhodom na reli Dakar je edini slovenski udeleženec te najtežje vzdržljivostne terenske dirke predstavil novosti in načrte, ki jih ima za novo izvedbo relija. Največja je seveda trasa dirke, ki se seli na Arabski polotok in prečka praktično celotno Savdsko Arabijo.
Avto-moto zveza Slovenije je v Festivalni dvorani v Ljubljani podelila priznanja najboljšim slovenskim motošportnikom v iztekajočem se letu. Petič zapored je motošportnik leta postal Tim Gajser.
Slovenska motokros reprezentanca je na Pokalu narodov, ki tradicionalno zaokroža sezono svetovnega prvenstva, zasedla 13. mesto.
Na sedežu AMZS v Ljubljani se je predstavila slovenska motokros reprezentanca, ki bo Slovenijo zastopala na Pokalu narodov konec meseca na Nizozemskem.
Slovenski motokros as Tim Gajser je imel na predzadnji dirki sezone za svetovno prvenstvo obilo smole. Padci, k sreči brez poškodb, so ga stali boja za najvišja mesta na Veliki nagradi Turčije.
Tim Gajser je na dirki v Imoli potrdil, da je v letu 2019 najboljši motokrosist sveta v razredu MXGP. Na Veliki nagradi Italije je v prvi vožnji osvojil peto mesto, kar je zadostovalo, da si je tretjič v karieri privozil prestižni naslov svetovnega prvaka.
Tim Gajser je z zmago na Veliki nagradi Belgije naredil nov velikanski korak k drugemu naslovu svetovnega prvaka v razredu MXGP. V skupnem seštevku točkovanja je prednost pred tekmeci povečal na 187 točk in lahko že na naslednji dirki v Imoli pride do prestižnega naslova najboljšega motokrosista na svetu v razredu MXGP.
Tim Gajser je na Veliki nagradi Češke osvojil drugo mesto. V skupnem seštevku točkovanja za naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP je povečal na 177 točk.
Tim Gajser ne popušča in suvereno drvi k naslovu svetovnega prvaka v razredu MXGP. Na dirki za Veliko nagrado Azije je zmagal že sedmič zapored in njegova prednost pred prvim zasledovalcem šest dirk pred koncem znaša že velikih 173 točk.
Tim Gajser je na enajsti dirki sezone svetovnega prvenstva MXGP vknjižil še šesto zaporedno zmago in se je utrdil v vodstvu skupnega seštevka ter tako storil še korak bliže naslovu svetovnega prvaka.
Tim Gajser je na deseti letošnji dirki za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MXGP v Nemčiji zmagal že petič zapored in prednost v skupnem seštevku pred drugouvrščenim Antoniem Cairolijem povečal na 83 točk.
Tim Gajser je današnjo dirko za Veliko nagrado Rusije zaključil kot veliki zmagovalec in prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.