Motokros

Tim Gajser na drugem mestu

Matterley Basin je bil prizorišče druge dirke sezone za točke svetovnega prvenstva v motokrosu.

Gajser začel z zmago, Pancar osvojil 10. mesto

Na Veliki nagradi Rusije, uvodni preizkušnji za točke svetovnega prvenstva v motokrosu, sta slovenska voznika Tim Gajser in Jan Pancar potrdila, da sta zelo dobro pripravljena na izzive nove sezone med svetovno motokros srenjo.

Tim Gajser šestič zapored motošportnik leta

AMZS ob koncu sezone tradicionalno razglasi motošportnika leta in podeli priznanja najboljšim voznicam in voznikom v panogah pod svojim okriljem.

Gajser obranil naslov prvaka

Slovenski motokros šampion je četrtič v karieri, tretjič v najmočnejšem razredu MXGP svetovni prvak.

Gajser po VN Trentina tik pred novim naslovom svetovnega prvaka

Šestnajsta dirka sezone svetovnega prvenstva je potekala v Pietramurati v Italiji.

Na VN Španije Tim Gajser drugi

Motokrosisti, ki se merijo za točke svetovnega prvenstva, so opravili z dvanajsto preizkušnjo sezone.

DIrka v Patagoniji prestavljena

Odpovedi se nadaljujejo tudi v motokrosu, po Trentinu odpade tudi naslednja dirka v Argentini.

Gajser vnovič tik pod vrhom zmagovalnih stopničk, Pancar do prve točke

Druga dirka svetovnega prvenstva v motokrosu je spet prinesla drugo mesto Timu Gajserju, Jan Pancar pa se je veselil prve točke v sezoni

Gajser sezono svetovnega prvenstva začel z drugim mestom

Aktualni svetovni prvak v je na prvi dirki sezone na Otoku dirki osvojil 2. mesto.

Tim Gajser se v obrambo naslova svetovnega prvaka podaja z novim motorjem

V nedeljo bodo znova zahrumeli motokros motorji na najvišji tekmovalni ravni, saj bo Matterley Basin prizorišče prve dirke svetovnega prvenstva v letu 2020. Slovenijo bosta zastopala Tim Gajser in Jan Pancar.

Simon Marčič pred odhodom na reli Dakar v Savdsko Arabijo

Na današnji tiskovni konferenci pred odhodom na reli Dakar je edini slovenski udeleženec te najtežje vzdržljivostne terenske dirke predstavil novosti in načrte, ki jih ima za novo izvedbo relija. Največja je seveda trasa dirke, ki se seli na Arabski polotok in prečka praktično celotno Savdsko Arabijo.

Motošportnik leta 2019 je Tim Gajser

Avto-moto zveza Slovenije je v Festivalni dvorani v Ljubljani podelila priznanja najboljšim slovenskim motošportnikom v iztekajočem se letu. Petič zapored je motošportnik leta postal Tim Gajser.

Na Pokalu narodov Slovenija pristala na 13. mestu

Slovenska motokros reprezentanca je na Pokalu narodov, ki tradicionalno zaokroža sezono svetovnega prvenstva, zasedla 13. mesto.

Na Pokal narodov v Assen po presenečenje

Na sedežu AMZS v Ljubljani se je predstavila slovenska motokros reprezentanca, ki bo Slovenijo zastopala na Pokalu narodov konec meseca na Nizozemskem.

V Turčiji napake in padci ponagajali Timu Gajserju

Slovenski motokros as Tim Gajser je imel na predzadnji dirki sezone za svetovno prvenstvo obilo smole. Padci, k sreči brez poškodb, so ga stali boja za najvišja mesta na Veliki nagradi Turčije.

Tim Gajser svetovni prvak v razredu MXGP

Tim Gajser je na dirki v Imoli potrdil, da je v letu 2019 najboljši motokrosist sveta v razredu MXGP. Na Veliki nagradi Italije je v prvi vožnji osvojil peto mesto, kar je zadostovalo, da si je tretjič v karieri privozil prestižni naslov svetovnega prvaka.

Gajzer z novo zmago na pragu naslova

Tim Gajser je z zmago na Veliki nagradi Belgije naredil nov velikanski korak k drugemu naslovu svetovnega prvaka v razredu MXGP. V skupnem seštevku točkovanja je prednost pred tekmeci povečal na 187 točk in lahko že na naslednji dirki v Imoli pride do prestižnega naslova najboljšega motokrosista na svetu v razredu MXGP.

Gajser na Češkem drugi

Tim Gajser je na Veliki nagradi Češke osvojil drugo mesto. V skupnem seštevku točkovanja za naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP je povečal na 177 točk.

Sedma zaporedna zmaga za Gajserja

Tim Gajser ne popušča in suvereno drvi k naslovu svetovnega prvaka v razredu MXGP. Na dirki za Veliko nagrado Azije je zmagal že sedmič zapored in njegova prednost pred prvim zasledovalcem šest dirk pred koncem znaša že velikih 173 točk.

Tim Gajser še šestič zapored zmagal

Tim Gajser je na enajsti dirki sezone svetovnega prvenstva MXGP vknjižil še šesto zaporedno zmago in se je utrdil v vodstvu skupnega seštevka ter tako storil še korak bliže naslovu svetovnega prvaka.

<%' x_showbanner(45) %>
Domov...Nazaj...Na vrh...