Motokros

DIrka v Patagoniji prestavljena

Odpovedi se nadaljujejo tudi v motokrosu, po Trentinu odpade tudi naslednja dirka v Argentini.

Gajser vnovič tik pod vrhom zmagovalnih stopničk, Pancar do prve točke

Druga dirka svetovnega prvenstva v motokrosu je spet prinesla drugo mesto Timu Gajserju, Jan Pancar pa se je veselil prve točke v sezoni

Gajser sezono svetovnega prvenstva začel z drugim mestom

Aktualni svetovni prvak v je na prvi dirki sezone na Otoku dirki osvojil 2. mesto.

Tim Gajser se v obrambo naslova svetovnega prvaka podaja z novim motorjem

V nedeljo bodo znova zahrumeli motokros motorji na najvišji tekmovalni ravni, saj bo Matterley Basin prizorišče prve dirke svetovnega prvenstva v letu 2020. Slovenijo bosta zastopala Tim Gajser in Jan Pancar.

Simon Marčič pred odhodom na reli Dakar v Savdsko Arabijo

Na današnji tiskovni konferenci pred odhodom na reli Dakar je edini slovenski udeleženec te najtežje vzdržljivostne terenske dirke predstavil novosti in načrte, ki jih ima za novo izvedbo relija. Največja je seveda trasa dirke, ki se seli na Arabski polotok in prečka praktično celotno Savdsko Arabijo.

Motošportnik leta 2019 je Tim Gajser

Avto-moto zveza Slovenije je v Festivalni dvorani v Ljubljani podelila priznanja najboljšim slovenskim motošportnikom v iztekajočem se letu. Petič zapored je motošportnik leta postal Tim Gajser.

Na Pokalu narodov Slovenija pristala na 13. mestu

Slovenska motokros reprezentanca je na Pokalu narodov, ki tradicionalno zaokroža sezono svetovnega prvenstva, zasedla 13. mesto.

Na Pokal narodov v Assen po presenečenje

Na sedežu AMZS v Ljubljani se je predstavila slovenska motokros reprezentanca, ki bo Slovenijo zastopala na Pokalu narodov konec meseca na Nizozemskem.

V Turčiji napake in padci ponagajali Timu Gajserju

Slovenski motokros as Tim Gajser je imel na predzadnji dirki sezone za svetovno prvenstvo obilo smole. Padci, k sreči brez poškodb, so ga stali boja za najvišja mesta na Veliki nagradi Turčije.

Tim Gajser svetovni prvak v razredu MXGP

Tim Gajser je na dirki v Imoli potrdil, da je v letu 2019 najboljši motokrosist sveta v razredu MXGP. Na Veliki nagradi Italije je v prvi vožnji osvojil peto mesto, kar je zadostovalo, da si je tretjič v karieri privozil prestižni naslov svetovnega prvaka.

Gajzer z novo zmago na pragu naslova

Tim Gajser je z zmago na Veliki nagradi Belgije naredil nov velikanski korak k drugemu naslovu svetovnega prvaka v razredu MXGP. V skupnem seštevku točkovanja je prednost pred tekmeci povečal na 187 točk in lahko že na naslednji dirki v Imoli pride do prestižnega naslova najboljšega motokrosista na svetu v razredu MXGP.

Gajser na Češkem drugi

Tim Gajser je na Veliki nagradi Češke osvojil drugo mesto. V skupnem seštevku točkovanja za naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP je povečal na 177 točk.

Sedma zaporedna zmaga za Gajserja

Tim Gajser ne popušča in suvereno drvi k naslovu svetovnega prvaka v razredu MXGP. Na dirki za Veliko nagrado Azije je zmagal že sedmič zapored in njegova prednost pred prvim zasledovalcem šest dirk pred koncem znaša že velikih 173 točk.

Tim Gajser še šestič zapored zmagal

Tim Gajser je na enajsti dirki sezone svetovnega prvenstva MXGP vknjižil še šesto zaporedno zmago in se je utrdil v vodstvu skupnega seštevka ter tako storil še korak bliže naslovu svetovnega prvaka.

Gajser tudi v Nemčiji brez konkurence

Tim Gajser je na deseti letošnji dirki za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MXGP v Nemčiji zmagal že petič zapored in prednost v skupnem seštevku pred drugouvrščenim Antoniem Cairolijem povečal na 83 točk.

Gajser v Rusiji do tretje zaporedne zmage in vodstva v svetovnem prvenstvu

Tim Gajser je današnjo dirko za Veliko nagrado Rusije zaključil kot veliki zmagovalec in prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Gajserju v čast tudi v Franciji zadonela Zdravljica

Tim Gajser je na današnji dirki svetovnega prvenstva v motokrosu v razredu MXGP z dvema vrhunskima vožnjama osvojil Veliko nagrado Francije in tako drugič zapored ugnal svojega največjega tekmeca Antonia Cairolija.

Na dirki za VN Francije Gajser, Gerčar in Pancar

Konec tedna bo v francoskem kraju Saint-Jean-d'Angély sedma dirka letošnjega svetovnega prvenstva v motokrosu. V razredu MXGP bosta nastopila Tim Gajser in Klemen Gerčar, v razredu MX2 pa Jan Pancar.

Tim Gajser do letošnje druge zmage v MXGP

Tim Gajser je v Aguedi na dirki svetovnega prvenstva v motokrosu za Veliko nagrado Portugalske v razredu MXGP ugnal vso konkurenco in si kot najhitrejši v obeh vožnjah privozil svojo drugo letošnjo zmago. Njegov glavni tekmec Antonio Cairoli je bil drugi, kar pomeni, da je slovenski as razliko do prvega mesta v skupnem seštevku svetovnega prvenstva zmanjšal na 34 točk.

Tim Gajser prvič letos brez zmagovalnega odra

Naš najboljši motokrosist Tim Gajser si danes na peti dirki sezone v svetovnem prvenstvu v motokrosu v razredu MXGP za Veliko nagrado Lombardije v Mantovi kljub veliki borbenosti ni uspel privoziti pete zaporedne uvrstitve na zmagovalni oder.

<%' x_showbanner(45) %>
Domov...Nazaj...Na vrh...