Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Promet
To je zgolj ena od številnih anomalij, ki so jih z novelo zakona zdaj uredili.
Od danes in vse do nedelje bodo policisti po vsej Sloveniji z vsemi sredstvi prežali nad prehitrimi vozniki, saj je neprilagojena hitrost še vedno najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč.
Policija v Sussexu je objavila kolaž posnetkov kamer v kabini nekega voznika tovornjaka, ki je lansko leto na avtocesti povzročil hudo nesrečo. A to ni bilo vse.
Novi časi zahtevajo nova pravila. V prometu pa to pomeni nove prometne predpise in znake.
AVP je v sodelovanju s Policijo zagnala kampanjo preprečevanja vožnje pod vplivom alkohola in drog.
Prometni znaki se z razvojem prometa spreminjajo, na nekatere njihove posebnosti pa vpliva tudi dežela, v kateri so postavljeni. Na Nizozemskem lahko na prometnih znakih opazimo dodatek, ki ima posebno funkcijo.
Mestna občina Ljubljana že več kot eno leto prenavlja glavne mestne vpadnice, vprašanje pa je, kako varno je to za promet.
Zavedamo se nevarnosti prehitre vožnje. Toda pretirano počasna vožnja je lahko prav tako nevarna, zlasti na avtocesti.
Nekaj kar je ponekod v tujini že stalna praksa, so zdaj začeli uporabljati tudi pri nas.
Na posebni povezavi objavljamo seznam lokacij, kjer bodo policisti izvajali poostren nadzor.
Med 19. in 25. aprilom policija načrtuje tradicionalno poostreno akcijo na terenu. Možje v modrem bodo znova še toliko bolj pozorni na tiste, ki preveč pritiskajo na plin. Vrhunec se bo zgodil prihodnjo sredo.
Pred začetkom nacionalne preventivne akcije za večjo varnost voznikov enoslednih motornih vozil so na novinarski konferenci Agencije za varnost prometa, Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani in Postaje prometne policije Ljubljana na poligonu Barje strokovnjaki s področja motociklizma predstavili priporočila za večjo varnost voznikov enoslednih motornih vozil s praktičnimi prikazi.
Zadnje dni so se temperature znova vzdignile do te mere, da so na cesto zapeljali tisti najbolj kleni motoristi. A potrebno se je zavedati, da razmere na cestah še niso optimalne, zato pristojni na Agenciji za varnost v prometu in policiji opozarjajo na izjemno previdnost.
Voznike bodo k varni vožnji vzpodbujale silhuete policistk in policistov v naravni velikosti.
Dars bo po nekaj mesečni pavzi čez nekaj dni začel intenzivno obnavljati še drugo vzhodno cev predora Golovec na ljubljanski obvoznici, zato že zdaj opozarjajo na morebitne zastoje ob prometnih konicah.
Ta teden poteka poostren nadzor policije, ki preverja uporabo varnostnega pasu, saj v zadnjih dveh mesecih zabeležili povečano število kršiteljev.
Kje so meje promocije svojega dela? Je dovoljeno za potrebe snemanja videospota ogrožati sebe in druge udeležence v prometu?
Toplejši dnevi so na ceste že privabili prve motoriste, toda pogoji za vožnjo še vedno niso optimalni. Agencija za varnost prometa poziva k previdnosti in odgovorni vožnji tako voznike enoslednih vozil kot tudi ostale udeležence v prometu.
Ženske v prometnih nesrečah pogosteje utrpijo težje poškodbe kot moški. Raziskava ameriškega zavarovalniškega inštituta za prometno varnost (IIHS) je pojasnila nekaj vzrokov za to.
Nesporno dejstvo je, da določene vozniške sposobnosti pridobimo in razvijemo le s časom in prevoženimi kilometri. Marsikje imajo zato vozniki začetniki v prvih letih po opravljenem vozniškem izpitu poseben položaj, Britanci pa so se tega vprašanja lotili na drugačen način.
31.januarja poteče prehodni rok, ko je potrebno za vožnjo po avtocestah in hitrih cestah, na vozila nalepiti nove modro-zelene vinjete z letnico 2021. A letošnje leto bo za vinjetni sistem, kakršnega poznamo, prelomen, saj s prvim decembrom prehajamo na sistem elektronskega cestninjenja.
Od danes naprej je na avtocesti A1 med Šentiljem in Koprom prepovedano prehitevanje težkih tovornih vozil nad 7,5 tone.
Ob preobilju svetlobnih reklamnih panojev in drugih znakov so semaforji vse manj izstopajoči in verjetnost, da spregledamo prometno signalizacijo, je večja. V Indiji so se s to težavo spopadni s pilotnim projektom.